top of page
  • Bas Meijer

LEUCOS, terug van weggeweest!


Eind januari bezochten we voor de tweede keer het prachtige merk LEUCOS in Vicenza Italie. Na de overname in 2019 is er hard gewerkt aan het doorlichten van de collectie en het bepalen van de kern waar omheen het merk weer wordt opgebouwd. Inmiddels zijn er vijf families waar vandaan het merk weer gestalte moet krijgen waarbij de glasblaaskunst de basis vormt. De Aella serie, ontworpen en uitgebreid door Toso & Massari bestaat inmiddels uit hanglampen en tafellampen in drie formaten in exclusieve kleuren en afwerkingen.

De Aurelia familie ontworpen door Patrick Jouin, volgt met diverse formaten hanglampen waarbij wederom gekozen is voor het maximale kunnen binnen de traditionele glasblaaskunst.

De bekende Stacking familie voorheen enkel bestaande uit decoratieve vloerlampen is uitgebreid met een serie hanglampen, verticaal en horizontaal waarbij het lichtere borosilicaat zorgt voor ruime afmetingen en toepassingsmogelijkheden.

Ook de Ether familie wint weer terrein ondanks de vele replica's uit het verre Oosten. Schitterende slingers van kleine glasbolletjes, op aanvraag in diverse kleuren leverbaar en geheel op maat.

Tot slot de Light Body family, een frivool ontwerp in wederom magische glaskleuren maakt de collectie compleet om ieder project te voorzien van de kers op de taart. Made in Italy.

Omdat traditie even belangrijk is als trends!

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page