top of page
  • Bas Meijer

Light & Building, Frankfurt, 2024


Na de wat teleurstellende editie van 2022 was Light & Building 2024 een ware verademing met een zeer positieve vibe en interessante nieuwe producten.


Met maar liefst vier merken uit ons agentschap waren we goed vertegenwoordigt en hebben we de nodige contacten kunnen ontvangen en inspireren.


Bovenstaande foto is genomen op de stand van Beneito Faure, ons technische verlichtingsmerk. Met diverse LED toepassingen maakten we wederom duidelijk dat de ontwikkelingen niet stil staan en dat de collectie steeds meer aansluit bij de wensen van de Nederlandse markt. Een grote diversiteit aan hanglampen voor boven de werkplek met hoge CRI waarden en anti verblindigsrasters voor een rustige en gezonde lichtervaring.


Martinelli Luce betoverde met een adembenemende stand waarbij de Multi Dot van ontwerper Brian Sironi de grote blikvanger was. De Multi Dot wordt opgebouwd uit diverse kabels met Dots die voorzien zijn van warme LED lichtbronnen en via de driver in de plafondplaat op alle manieren te dimmen zijn. Door de twee kabellengtes en diverse plafondplaten kan de architect het gewenste kunstwerk vormgeven waarbij in tijd de compositie naar wens te veranderen is door de kabels op andere posities aan het plafond te bevestigen.


Roger Pradier, het kwalitatief hoogwaardige outdoor label uit Frankrijk presenteerde de jongste samenwerking met de allom bekende Pyrex ovenschalen van hittebestendig en slagvast glas. Deze samenwerking resulteert in de frivool vormgegeven ontwerpen: Carex & Ronex. Standaard leverbaar in maar liefst dertien RAL kleuren waarbij andere kleuren op aanvraag eveneens leverbaar zijn. Ook werden de mogelijkheden van Roger Pradiers laser snijmachines onder de aandacht gebracht door de succesvolle Hogar serie te voorzien van decoratieve staanders voor een magische lichtbeleving.


Last but not least presenteerde ons merk uit Zweden, Ifo Electric, een uitbreiding op de zeer geliefde OHM serie. Met diverse wandlampen is de familie, ontworpen door het bekende duo Kauppi & Kauppi gecompleteerd waardoor de serie nu bestaat uit hanglampen, wandlampen, tafellampen en plafondlampen. Het toegepaste materiaal porselein blijft in trek vanwege het eerlijke karakter en haar goede eigenschappen. Ook was de serie Solenne wederom in volle pracht te aanschouwen waardoor menigeen even stil stond en de stand bezocht heeft.


Al met al was de beurs een succes en zijn we nu vollop bezig de contacten op te volgen en de markt te informeren over al het moois wat ter beschikking staat voor originele lichtplannen en creatieve lichtoplossingen.


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page